Η Ανακάλυψη των Καναρίων Νήσων

Ένας Φλωρεντινός και ένας Γενουάτης, αναλαμβάνουν την Πρώτη Εξερευνητική Αποστολή των Πορτογάλων

Η ύπαρξη του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, ήταν γνωστή από την αρχαιότητα. Η ανακάλυψη του, πιστώνεται ιστορικά, στον Βασιλιά της Νουμηδίας, Ιόβα, κατά τα μέσα του 1ου αιώνα π.Χ. Η περιοχή της Νουμηδίας, βρισκόταν στην περιοχή που σήμερα βρίσκεται η Αλγερία. Ο Ιόβας, έστειλε μία ναυτική δύναμη εκεί που σήμερα βρίσκεται η πόλη Εσσαουίρα, στο Δυτικό Μαρόκο. Από εκεί, τα πλοία, εξερευνώντας την θαλάσσια περιοχή, ανακάλυψαν τα Κανάρια Νησιά τα οποία ήταν ήδη κατοικημένα από ιθαγενείς οι οποίοι πιθανότατα να είχαν προέλθει από τις ακτές της Αφρικής. Έπειτα, κατά την Ρωμαϊκή περίοδο, τα νησιά δεν προσέλκυσαν κανένα ενδιαφέρον και ξαναχαθήκαν στην σκιά της ιστορίας για τους επόμενους δεκατρείς αιώνες.

  Το 1341, ο Βασιλιάς της Πορτογαλίας Αφόνσο ο Τέταρτος, ανέθεσε σε δύο θαλασσοπόρους να εξερευνήσουν την θάλασσα, νότια της Πορτογαλίας. Αυτοί ήταν ο Φλωρεντινός Αντζιολίνο ντελ Τέγκια και ο Γενουάτης Νικολόσο ντα Ρέκο οι οποίοι ανέλαβαν την πρώτη εξερευνητική αποστολή των Πορτογάλων στην Ιστορία. Οι δύο θαλασσοπόροι, αφού επάνδρωσαν δύο πλοία με Ιταλούς, Πορτογάλους και Καστιλιάνους ναύτες, απέπλευσαν από την Λισσαβόνα. Εξερευνώντας για πέντε μήνες την ανοιχτή θάλασσα, έφτασαν στους Κανάριους Νήσους. Χαρτογράφησαν τα νησιά και εγκαταστάθηκαν εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα παρατηρώντας της συνήθειες των ιθαγενών Γουάντσε. Αφού αιχμαλώτισαν τέσσερις από αυτούς, επέστρεψαν στην Λισσαβόνα. Από τότε δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο για τους δύο αυτούς θαλασσοπόρους.

   Μετά από αυτό το ταξίδι, η ύπαρξη των Κανάριων Νήσων, έγινε ευρύτερα γνωστή στους Ευρωπαίους, καθώς πριν την μετέπειτα αποίκιση τους, είχε γίνει προορισμός για εύκολη αιχμαλώτιση σκλάβων. Με λίγα λόγια, μετά από εκείνο το ταξίδι, τα Κανάρια Νησιά, τοποθετήθηκαν στον παγκόσμιο χάρτη παρόλο που τριάντα χρόνια νωρίτερα ο Μαλοτσέλο είχε φτάσει στο νησί του Λανθαρότε ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ. 

Στιγμιότυπο 2019-04-21, 12_Fotor
Αγάλματα στην Τενερίφη που αναπαριστούν την φυλή των Γουάντσε.

 

Απάντηση

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: